Angel Beats!

Handling
Död och reinkarnation är ofrånkomligt, men vad händer däremellan? Utan förvarning och utan hans minnen, en pojke som bara kommer ihåg sitt efternamn – Otonashi – vaknar upp bredvid en tjej som heter Yuri som erbjuder honom en pistol och säger till honom att skjuta en ängel. Förutsatt att det måste vara ett missförstånd, är Otonashi då nästan dödad av ängeln och dras in i Yuri’s armé att kämpa för att fördröja början av sitt nästa liv. Odödlighet är inom räckhåll, men om Otonashi minns hur han dog, kommer han fortsätta kämpa eller tillåta sig själv att försvinna?

Positivt
Serien flyter på i bra tackt medans vi får lära känna personerna som slåss mot ängeln och får veta hur de hamnat i ”skärselden”.
Jag tyckte om nästan alla karaktärerna och man känner med dom mer och mer ju längre serien går. Den första personen efter den manliga huvudpersonen man möter är Yuri Nakamura som jag tycker påminner om Haruhi Suzumiya från serien The Melancholy of Haruhi Suzumiya, både till utseende och sätt. Dock är Yuri lite mindre bossig och tycks bry sig mera om de andra i hennes grupp. Otonashi är också väldigt bra karaktär och det är intressant att följa hans historia från början till slut.
Serien har riktigt bra J-Rock musik, samt ett bra soundtrack. Värt att notera är en del roliga scener innefattande soundtracket under en av episoderna.
Det känns som att serien får ett bra avslut och man känner att allt har knytits ihop.

Negativt
Något kort.
Vissa av karaktärerna i serien borde fått en eller två episoder för att fylla igen hålen om deras förflutna.

  • Genre: Action, Comedy-drama, Fantasy, Romance
  • Director: Seiji Kishi
  • Written by: Jun Maeda
  • Studio: P.A. Works
  • Original run: April 3, 2010 – June 26, 2010
  • Episodes: 13

Betyg: 5 av 5 (Häftiga action scener, rolig humor (slapstick bl.a.), stark dramtik och en del romantiska ögonblick som gör det här till en av de bästa anime serier jag sätt.)

Källa: Handlings texten från Anime Planet översatt av Google Translate till svenska med redigering av mig.