Blood+

Handling
Under hela tidens gång och förändringar i bakgrunderna, fortsätter ett särskilt krig att sätta sin prägel på historien, dess inflytande sträcker sig in i den moderna världen. Det finns två stora grupper som deltagit i det pågående kriget. Den första gruppen består av monster som kallas Chiropterans som kan förändra sitt utseende en människlig form. De är odödliga varelser som livnär sig på blod av de levande. Den andra gruppen är en organisation känd som ”Red Shield”, som bildats för att spåra upp dessa monster och utrota dem. Otonashi Saya är en high-school tjej som lever ett fridfullt liv med sin familj. Det enda problemet är att, hon inte har några minnen av sitt liv utöver det gångna året. Dock kommer hennes lyckliga liv förstöras av en händelse som kommer att leda henne till sitt avsedda öde.

Plus
Intressanta tillbaka blickar på hennes förflutna.
Bra musik av Mark Mancina (Disneys Tarzan och Brother Bear samt, Con Air och Bad Boys) och Hans Zimmer (The Dark Knight, Inception, Lion King, Gladiator etc.).
Intressanta karaktärer.
För det mesta snyggt animerat.
Säsong 4 påminner i vissa scener om förlagan Blood: The Last Vampire.

Minus
Kan inte komma på några större fel med serien.
Men serien kanske är lite väl lång och vissa episoder kunde kanske kortats ner lite?
Känns väldigt mörk och grå. De få glada scenerna blir ner tyngda av dramat och action scenerna.
Säsong 1-3 har vissa animations problem enligt mig.

  • Genre: Adventure, Supernatural
  • Director: Junichi Fujisaku
  • Studio: Production I.G
  • Original run: October 8, 2005 – September 23, 2006
  • Episodes: 50

Betyg: 4 av 5 (Dramatisk action äventyrs serie som inte riktigt når up till de nivåer jag hoppats på. Bra musik, vissa action scener är grymma, men speciellt intressanta karaktärer.)