Death Note

Handling

Har du någon gång känt att världen skulle vara en bättre plats om vissa personer inte funnits?
Sådana bistra dagdrömmar kan inträffa när man sitter ner och kollar på alla dystra nyheter som händer varje dag, men en ödesdiger dag upptäcker Yagami Light att sådanna dagrdrömmar kan bli verklighet.
Av en slump hittar han en övergiven svart antecknings bok, med titeln ”Death Note”, vars innehållande text säger att den persons namn som skrivs på bokens sidor kommer att dö.
Med hjälp av Shinigamin (dödsguden) Ryuk, bestämmer sig Light för att med boken utplåna hela världens korruption, och att inleda en ny era av renhet en död åt gången.
Men som Ryuk förutsäger kommer inte Lights handlingar att få pågå obehindrat…

Plus
Utmärkt skriven handling.
Starka karaktärer i huvudrollerna och birollerna.
L och Light Yagami och deras viljornas kamp är väldigt intressant att följa och det är konstant intressant att få se hur Light/Kira försöker ta sig ur svåra situationer som han sätts i, medans L med sin slutledningsförmåga konstant utmanar Kira och försöker lösa mysteriet med seriemorden.
Väl animerad serie och med bra stämning i miljöerna.

Minus
Serien tappar lite på sista avsnitten men på grund av starka birolls karaktärer lyckas serien hålla ända till målet.
En karaktär i serien är antingen irriterande eller bra beroende på vem man frågar. Själv hade jag inga problem med personen, utan dennes bakgrund var ett intressant inslag i serien.
Finns en karaktär som introduceras sent in i serien jag inte gillar särskilt mycket. Men på det hela fyllde alla karaktärer en funktion.

  • Genre: Mystery, Psychological thriller, Supernatural thriller
  • Director: Tetsurō Araki
  • Studio: Madhouse
  • Original run: October 3, 2006 – June 26, 2007
  • Episodes: 37

Betyg: 5/5 (Väldigt stark serie som får en att tänka till och reagera tillsammans med de olika karaktärerna. Man vill forsätta kolla på serien för att ta reda på vad huvudkaraktärerna kommer göra.)

Samanfattningen är en översättning av mig från animeplanet.coms Death Note artikel.