EM-kval 2011: Ungern – Sverige 2-1

Jahapp.

Första Halvlek
Efter första halvlek kändes det som en 0-0 match. Ingen av lagen var riktigt heta och bollen studsa runt på alla spelarna.
Wendt klantar till det med sin hands i straff området, såg ut som han plockade bollen på handen i reflex, men det var ändå dumt att ens ha handen där…
Ungern straffskytt sumpade målet som skulle givit Ungrarna ledningen.
Sedan efter mer spel klantar sig Wendt igen… Det leder till 1-0 för Ungern.

Tycker att Erik Hamrén borde bytt ut Wendt i halvtid eller strax efter (beroende på om han blev bättre).

Andra Halvlek
Svenskarnas spel blir bättre offensivt, men defensivt känns det inte alls lika stabilt. Känns som att Majstorovic och de andra blir tvugna att hjälpa Wendt för mycket på vänster kanten vilket öppnar upp i mitten.
Snyggt anfall och mål av Elmander och Chippen vilket leder till kvitering.
Sverige fortsätter göra bra framåt och om skyttet varit bättre från Z, Elmander, Toivonen etc. hade vi nog tagit en 2-1 ledning.
Kombinationen svag vänsterkant och för många spelare framåt leder till baklänges målet.

Slutsats
Usel start i första halvlek. Hyffsat spel i andra och värdelöst försvarsspel över hela matchen. Kan ha blivit så att mittlåset blev osäkra när Wendt gång på gång tabba sig vilket gjorde hela försvaret ofocuserat på sina positioner.

Den ofta grymma högerkanten i majoriteten av EM kval matcherna syntes knappt. Lustig, Larsson syntes sällan, vilket är synd då dom vart riktigt bra tidigare.

Många spelare var inte i hundra procentig matchform (t.ex. Zlatan) och skärpan var inte riktigt där. Men Det ska inte bortförklara klantigt försvarsspel och bristen på bra anfall i första.

Bästa svenskarna var enligt mig: Chippen Wilhelmsson (bra form, bra mål, bra offensivt), Johan Elmander (springer som vanligt och gör det bra, synd dock att målen inte kommer…), Kim Källström (hade bra idéer och såg ut att va den piggare av innermittfältarna, viss match oform dock), Rasmus Elm (blev en injektion till mittfältsspelet när han kom in).
Sämsta svenskarna: Oscar Wendt (gjorde knappt ett enda rätt i försvarsspelet och borde varit med mer i anfallen när Chippen dundrade på), Försvaret (Majs-Gran, var också inte med i matchen riktigt, Majstorovic försökte lappa ihop felen ibland, men det hjälpte inte, eftersom han då lämnade luckor i boxen…), Högerkanten (Seb-Lustig, ganska osynliga i matchen, kanske borde fått mer bollar, men det brukar se bättre ut än såhär på kanten. Ibra och Svensson (taskig form på tidigare skadade Ibra, Svensson var osynlig).