Fotbolls-VM 2010: Spanien – Schweiz 0-1

Hade förhoppningar innan matchen att Spanien skulle spela bra, men istället var det Schweiz som kontrollerade matchen.

Ottmar Hitzfelds landslag hade bra koll på spelare som Xavi, David Villa, Iniesta och Fernando Torres. Såg knappt att Villa var med i matchen…
Surt nog för Spanien så kom målet för Schweiz strax efter en bra spansk period där Spanjorerna hade flera bra lägen.

Gelson Fernandes kämpade in sitt 1-0 mål efter att ha tråcklat säg igenom mittlåset Puyol (spelade dåligt) och Pique (spelade bra, men var i det här läget på marken efter en tidigare duell).

Jesus Navas blev en injektion för Spanjorerna i andra halvlek när han kom in, men Spanien hade svårt att få igång sitt bollrullande p.g.a. skickligt försvar av Schweiz.

Nu får Spanien kämpa hårdare nästa match om inte Europamästarna vill göra en snabb sorti i VM…