Hamilton – I nationens intresse

Såg ”Hamilton – i nationens intresse” idag med farsan, kort recension á la min blogg:
+ Visuellt kändes den lite som Bourne trilogin (som jag gillar mycket) och Daniel Craigs James Bond rullar. Vilket fick filmen att inte kännas så Svennigt B, vilket jag gillade!
+ Persbrandt kändes som han tog rollen seriöst. Han var lite för mycket Terminator i sin gestaltning kanske, men över lag var han bra. Får se om han kan spela med de stora elefanterna i The Hobbit av Peter Jackson.
+ Ganska bra bakgrundsmusik.
+ Standarden på resten av skådisarna var oftast bra, men inget mer än det, vilket är synd…

– Kanske lite seg i vissa scener, men för mycket action är inte bra det heller.
– Dan Ekborg (och vissa andra skådisar) kändes lite off i en sådan här film. Kanske borde tagit någon okänd för rollen istället.
– Storyn var inget speciellt. Konspirationer och andra typiska agent/spion troper. Medelmåttig är ett bra ord för storyn. Jänkarna har gjort liknande filmer bättre, liksom Britterna.
– Fick ingen direkt sympati för karaktärerna, de var inte ”fleshed out” tillräckligt.


”En helt vanlig dag på Dramaten för Danne och Micke.”

Mitt betyg är svårt att sätta, men jag ger filmen en 6 av 10 eller en 3 av 5, kanske till och med 6,5 eller 3,2.
Svårt att sätta betyg, ska man gå på hur Svenska filmer är (överlag skit) eller ska man gå på Världslig standard, men en 6:a eller 3:a känns som ett shysst betyg.
Hoppas att Persbrandt kör en till eller två Hamilton rullar och att de kan komma på en bättre story, finns potential för att Hamilton kan bli riktigt bra.

Någon annan som sett filmen? Eller är alla andra som mig extremt skeptisk till svenska filmer och undviker oftast att se svenska filmer på bio?