Highschool of the Dead

Zombie apocalypse anime-serien Highschool of the Dead är baserad på mangan med samma namn skapad av Daisuke Satō.
Serien följer en grupp ungdomar som flyr sitt High school efter att många av personalen och eleverna på skolan blir bitna och förändras till vandrande döda, eller ”Them”, som dom kallas av en av medlemmarna i gruppen.
Som med alla andra filmer och liknande som har zombies i storyn så handlar serien även om hur alla hanterar det nya livet på flykten från zombierna.
Serien har väll egentligen inget nytt att komma med i jämförelse med andra zombie/apokalyps rullar, skillnaden är väll att man får följa skolungdomar istället för poliser och vuxna.

Serien är väl animerad och blandar snabba action scener med mer lugna stunder då seriens huvudperson och kamrater får andas ut.
Om man gillar zombie filmer som Romeros Dead-trilogi, remakerna på hans verk och 28 Days/Weeks Later serien kommer man troligen gilla den här serien.
Notera dock att serien har lite väl mycket fan-service (se bilden ovan), om man inte stör sig så mycket på det kommer man gilla serien.

Mina favorit karaktärer i serien är Saeko Busujima, en high school senior och president i kendo klubben, som med sin erfarenhet av närstrid med sin bokken blir en mycket viktig medlem i gruppen. Den andra favoriten är Kohta Hirano en mobbad andra års elev som med sina enorma vapenkunskaper får en nyckel roll i gruppen som prickskytt och guide till de andra när de hittar nya vapen.

  • Genre: Horror
  • Director: Tetsuro Araki
  • Studio: Madhouse
  • Original run: July 5, 2010 – September 20, 2010
  • Episodes: 12

Betyg: 8/10 (Bra action och snyggt animerad, men saknar mer karaktärisering av medlemmarna i gruppen, plus för mycket fan-service).