Karas

Handling
Utan vetskap vandrar mänskligheten sida vid sida med demoner från en överlappande dimension på Tokyos gator. Balansen mellan de två världarna bibehålls av korp väktaren Karas och Yurine, dess mästare och den levande stadens röst.
Men denna harmoni närmar sig sitt slut när den tidigare Karasen Lord Eko återvänder till staden.
Hans mål är att rensa ut mänskligheten från staden för sin ondska. Han terroriserar staden med sina underhuggare som festar på människoblod från invånarna i staden.
Den ultimata striden mellan det onda och det goda väntar när Yurine och hennes nyligen initierade Karas försvarar sin stad mot Lord Eko och hans monstruösa hord.

Positivt
Handling: Intressanta karaktärer. Ganska intressant story. Den första delen (ep. 1-3) är riktigt bra enligt mig.
Animation: Först klassig animation. 2d animationerna är riktigt snygga. Samurai Champloo och Durarara är väl de serier jag kan jämföra animationen med.
De lyckas även mixa 3d och 2d animationen väldigt bra och man känner att filmen hör ihop.
Ljud (Röstskådespeleri och musik bl.a.): Bra röst skådespelare, de är inte fantastiska men gör sitt jobb bra. Musiken skulle passa bra i en Hollywood film, riktigt bra kvalitét.

Negativt
Handling: Inte direkt en serie du kan sitta och göra annat till. Den här serien kräver nästan att man följer serien noga, annars kommer man vara helt borta ur handlingen. Kan bli så att du får sitta och läsa synopsis på nätet för att hänga med.
Karaktärerna blir inte riktigt bra uppbygda. De är väldigt intressanta, men deras motivation och bakgrunden till att de är där de är får inte det spelrum som behövs. De kastar även in random saker om huvudkaraktären som inte direkt blivit bra uppbygd, speciellt en scen i seriens andra hälft 4-6 var jävligt ”WTF?!”.
Serien hade tjänat på att vara 6 episoder längre.
Animation: Inte myckat att klaga på. Bara om man är petig.
Ljud (Röstskådespeleri och musik bl.a.): Minns inte om de var något jag speciellt ogillade med röstskådisarna och musiken, var ett tag sedan jag såg serien.
Edit: En av de onda i serien är skit svår att förstå eftersom de har förvrängt hans röst så mycket att du behöver undertext för att förstå han…

  • Genre: Dark fantasy, Action, Supernatural
  • Director: Keiichi Sato
  • Studio: Tatsunoko Production
  • Released: March 25, 2005 – August 3, 2007
  • Episodes: 6

Betyg: 3,5/5 – Hade var värd mer om handlingen och karaktärerna var bättre uppbygda. Men den förtjänar 3,5 i betyg eftersom animationen och musiken var bra, och att karaktärerna var intressanta men ofärdiga…
Tänk serien som en skum mix av Arkiv X, Power Rangers och Batman.

Se serien för animationen och action scenerna. 🙂

PS. Man kan se serien som två filmer legalt på youtube med den engelska dubbningen om man är intresserad.