Legend of the Seeker

Jag såg nyligen klart på säsongs avslutningen av Legend of the Seeker (första säsongens avslutning visades på TV6, några dar senare) och tyckte det var en bra avsluitning på såsongen.
Serien som är baserad på fantasy bokserien Sword of Truth (11 romaner och en novell) skriven av Terry Goodkind produceras av Sam Raimi (känd för Evil Dead trilogin och Spider-Man).
Första säsongen var baserad på boken Wizard’s First Rule och handlade om Richard Cyphers kamp att förgöra den onda Lord Darken Rahl av D’Hara, med sig på sin quest har Richard, Kahlan Amnell, mother confessor av Midlands, och trollkarlen av första ordern Zeddikus Zul Zorander.
Samspelet mellan dom tre är det som håller igång serien under serien.

Första säsongen började lite sämre, men tog igen det efter ett par episoder med flera bra avsitt.
De bästa avsnitten är oftast de med anknytning till böckerna, men serien är inte lika boktrogen som t.ex. Sagan om Ringen trilogin, utan man gör ändringar lite här och var för att handlingen ska funka som serie.

Säsong två handlar om en ny quest som sker p.g.a. konsekvenserna av det som händer på slutet av den första säsongen.
I den här säsongen följer man handlingen i andra boken i Sword of Truth serien, Stone of Tears och man får lära känna flera nya aktörer i serien som; The Keeper, Sisters of Light, Sisters of Dark, banelings och den nya hjältinnan som ansluter till de tre andra, Cara Mason (föredetta Mord’sith).
Serien håller samma klass som den förra säsongen och man får bra med tid att lära känna Cara, vissa avsnitt var tråkiga, men majoriteten håller en bra nivå.

Serien får 7,5/10 av mig och är snudd på en 8:a.

Serien är just nu nerlagd, men fansen försöker få ABC att fortsätta serien med en ny säsong som troligen baseras på tredje boken: Blood of the Fold.