Summer Wars

Handling
I framtiden är alla aspekter av samhället bundna till Oz, en virtuell värld bebodd av miljoner användare. Kenji, en av Oz’s moderatorer, var inställd på att börja ännu en typisk sommar när den förtjusande Natsuki bad honom att följa med henne till sin hemstad som ett jobb. Men vad Kenji inte anade att ”jobbet” innebar, var att han skulle låtsas vara Natsuki fästman framför hennes excentriska familj! Han är nu uppvisad för familjen och känner sig som en fisk ur vattnet, och Kenji försöker göra sitt bästa för att passa in med Natsuki och hennes släktingar, tills han en dag får ett mystiskt matematiskt problem genom ett textmeddelande. Eftersom Kenji är en ivrig matematik fanatiker kan han inte låta bli att försöka lösa det, omedveten om att hans agerande kan äventyra inte bara Oz, utan också hela världen …

Positivt
Animation i världsklass! De delar som utspelar sig i verkligheten påminner om Miyazaki och Studio Ghiblis stil.
Den andra delen, som utspelar sig i en virtuell värld är mer 2d/3d influerat och passar för de mer actionfyllda scenerna.
Bra musik, en mix av klassiskt och elektroniskt. Skriven av Akihiko Matsumoto.
Fantastisk dynamik mellan familjemedlemmarna som alla är intressanta. Vissa av de irriterar mig, men så brukar det vara i verkliga livet också.
Handlingen flyter på bra och når sitt crescendo i slutet av filmen.
Finns en del intressanta saker om den digitala världen i filmens Oz och hur ett virus kan skapa kaos i verkliga livet om allt styrs digitalt (vilket det mesta redan är, men inte lika strukturerat som Oz).

Negativt
Har inga egentliga fel er problem att ta upp om filmen.
Brukar oftast dela ut 5:or till filmer/serier jag känner är fulkomliga och/eller att jag rycks med i filmen så mycket att jag påverkas känslomässigt.
Om det sista sker brukar jag ofta kunna se över vissa fel med filmen (se min Angel Beats recension som exempel).

  • Genre: Action, Comedy, Science Fiction, Romance
  • Director: Mamoru Hosoda
  • Written by: Satoko Okudera
  • Studio: Madhouse

Betyg: 4,5/5 (En stark film, som är snudd på en 5:a, ska bli intressant att se vad regissören Mamoru Hosoda gör här näst.)

Tips: Kolla även in Hosodas andra riktigt bra film The Girl Who Leapt Through Time, som kom 3 år tidigare.

Är det någon annan som sett filmen? Skriv gärna vad ni tycker i kommentarsfältet nedan!