Takanashi Yasuharu / 高梨康治

Sedan förra vintern har Takanashi Yasuharu varit min främsta träningsmusik tillsammans med bl.a. Disturbed (i vintras) och Dubstep genren (under sommaren).
Musiken har bidragit till en hel del blåsor under fötterna när jag varit ute och promenerat, jag kan dra på ett extra kål om rätt låt spelas på sista sträckan, trots att benen och fötterna är helt slut.

Vem är då denne Takanashi Yasuharu? Jo han är en kompositör från Japan som skapat soundtracket till flera Anime serier, bl.a. Naruto, Hell Girl och Fairy Tail.
Hans musik är en blandning av klassisk musik, folkmusik och en stor dos Heavy Metal.
Första gången jag hörde talas om honom var genom soundtracket till Naruto Shippuuden som han skrivit.
Värt att notera att jag i början inte gillade hans Shippuuden soundtrack, eftersom jag gillade den tidigare Naruto kompositören Toshiro Matsuda låtar mer än de låtar som fanns på den första NS skivan.

När jag började kolla på shounen serien Fairy Tail, började jag ändra uppfattning totalt om honom. Jag hade börjat intressera mig mer och mer för Metal genren och hade sedan tidigare lyssnat på en hel del keltisk folkmusik och Celtic Punk genren, samt att jag gillar Symphonic Metal.
Musiken är perfekt för min musiksmak och jag gillade hur musiken används i serien.

Har även börjat lyssna på flera av hans andra soundtrack för bl.a. Naruto Shippuuden (vol.2), Hell Girl och Mononoke (nej inte Princess Mononoke, det är en annan anime).

Här ett axplock av den musik han skapat:

Action musik

Lugn musik

Han finns på Spotify också!
Halo Legends: Original Soundtrack, by Yasuharu Takanashi

Vad brukar ni lyssna på för musik när ni tränar, promenerar, springer? Skriv gärna va du brukar lyssna på så att jag kan lägga till låtarna på en playlist på spotify! 😉